METHODE    

Een Shiatsubehandeling heeft als doel om verbetering aan te brengen in de gezondheidsklachten van mensen.

Het gaat verder dan een shiatsu massage die zich vooral op ontspanning en welzijn richt. Een shiatsu therapeut richt zich op het verlichten en verhelpen van specifieke klachten. Aan Shiatsu therapeuten worden uitgebreide kwaliteitseisen gesteld.

Het eerste consult start met een intakegesprek. Er wordt een zo duidelijk mogelijk beeld gevormd jou als cliënt, de klacht(en) en de mogelijke oorzaak van de klacht(en). Samen met je eerste behandeling vormt dit de basis een behandelplan. Er wordt regelmatig een evaluatiegesprek gehouden om de vorderingen te monitoren.Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt sterk af van de aard van de klacht en hoe lang de klacht al aanwezig is.

Shiatsu wordt gegeven op een futon op de vloer. Er is een body cushion voor cliënten die wat meer ondersteuning nodig hebben bij het liggen.

In de praktijk maak ik gebruik van technieken die aanvullend werken op de shiatsu behandeling. Tijdens de intake vertel ik je daar graag meer over. Ik werk met Moxa, Cupping en Auriculair therapie.

 

DE EERSTE BEHANDELING

Als voorbereiding op de behandeling zou ik wat tips en advies mee willen geven. Dat maakt dat de behandeling prettiger verloopt

Draag gemakkelijk en los zittende kleding. Een trainingsbroek met lange pijpen en een shirt met lange mouwen is aan te bevelen.

Voor jou hygiëne en die van mij is het prettig als er schone sokken worden gedragen.

Houdt er rekening mee dat je tenminste 1 uur vooraf aan de behandeling niet of zeer weinig hebt gegeten.

Plan geen intensieve activiteiten na de behandeling, maar geef je lichaam de rust om de effecten van de behandeling goed te laten doorwerken.

Na de behandeling kunnen er verschillende mogelijke effecten optreden. In een folder, die na de eerste behandeling wordt gemaild, staat hierover meer geschreven

maak een afspraak

Jessika Volf 
Email: info@jessikavolf.com