SHIATSU

 

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse behandelmethode. Het is een vorm van manuele therapie die uitgaat van de aanwezige levensenergie, Qi, en van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Bij een goede gezondheid stroomt Qi soepel door de meridianen. Meridianen zijn een netwerk van energiebanen die over het lichaam en door de organen lopen en waardoor de energie zich in het lichaam beweegt. Qi kan geblokkeerd raken waardoor er (pijn) klachten kunnen ontstaan.

Met behulp van o.a. duimen en handpalmen wordt er druk uitgeoefend op de meridianen. Hierdoor wordt de geblokkeerde Qi opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming zorgt ervoor dat de klachten verminderen of verdwijnen.

Shiatsu is een complementaire behandelmethode met een holistische visie. Klachten of problemen worden benaderd vanuit een totaalbeeld van de mens zowel op fysiek, mentaal / emotioneel en spiritueel niveau.

Naast het uitoefenen van druk op de meridianen kunnen ook andere technieken worden ingezet om blokkades op te heffen.

 

Ontspanning

Na de behandeling voel je dat je lichaam tot rust is gekomen en je gedachten kalm zijn

Slapen

De meeste cliënten genieten van een goede nachtrust na een shiatsu behandeling

Lichaamsbewustzijn

Wanneer je meerdere shiatsu sessies hebt gehad wordt je je meer bewust van je lichaam en hoe je kunt omgaan met de seintjes die het afgeeft

Gedachten

Door shiatsu komt er weer rust en kalmte in je denken

Gevoel

Door shiatsu kom je dichter bij je emotionele zelf, het helpt je om bewuster te leven

maak een afspraak

Jessika volf 
Abtshof 2,
5571 EP, Bergeijk
Email: info@jessikavolf.com

Tel.: (+31) 06 55 96 53 57